Тігіпко: МВФ втомився від брехні та популізму української влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: МВФ втомився від брехні та популізму української влади

Казна та Політика
557
Кандидат в президенти України Сергій Тігіпко вважає прогнозованим рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) припинити співпрацю з Україною до завершення президентських виборів.
"Терпець Заходу вичерпалось", - прокоментував він рішення МВФ припинити співпрацю з Україною до завершення президентських виборів, повідомляє прес-служба політика в понеділок.
"Міжнародний валютний фонд протягом останніх півтора років виявляв чудеса витримки і гнучкості, погоджуючись виділяти багатомільярдні кредити нашій країні, не дивлячись на відверто безвідповідальну бюджетну політику Кабміну, що намагався займатися соціальним популізмом на тлі загального економічного спаду і стрімкого відходу бізнесу в тінь. Гроші МВФ дозволили уникнути державного дефолту та колапсу банківської системи. Але далі допомагати одному з кандидатів зберігати свою популярність за рахунок затикання бюджетних дір запозиченими коштами міжнародні фінансові інститути не можуть", - зазначив Тігіпко.
Він підкреслив, що за ситуації, коли авантюризм уряду свідомо посилюється безвідповідальністю опозиції і президента, що діють за принципом "чим гірше, тим краще", дивно було б чекати, що хтось з-за кордону нам допомагатиме.
Як повідомляють західні ЗМІ, директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан (Dominique Strauss-Kahn Ukraine ) заявив агентству Reuters в суботу, що МВФ продовжить співпрацю з Україною лише після завершення президентських виборів, які заплановано на січень 2010 року. "Коли люди займаються передвиборними гонками, рішення можуть відрізнятися від тих, які приймалися разом з ними рік тому, коли програма починалася", - цитує агентство слова директора-розпорядника. "Зараз - особливий період, тому, без сумніву, ми повинні діждатися результатів виборів, аби мати можливість відновити нашу роботу з урядом країни", - відзначив Стросс-Кан.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас