Обама обіцяє не заспокоюватися, поки всі американці не знайдуть роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама обіцяє не заспокоюватися, поки всі американці не знайдуть роботу

Казна та Політика
171
Президент США Барак Обама підписав закон про програму розміром $24 млрд. по стимулюванню економіки, яка надасть податкові пільги потенційним покупцям житла і продовжить термін отримання допомоги з безробіття, повідомляє 6 листопада Associated Press.
Закон, підписаний в п'ятницю, став демонстрацією рідкісної одностайності конгресменів від двох партій з приводу серйозності ситуації з безробіттям. Напередодні Палата Представників прийняла його 403 голосами проти 12, а Сенат в середу проголосував за нього одноголосно.
Білий дім заявив, що закон, що включає також податкові послаблення для проблемних компаній, будується на положеннях антикризової програми розміром $787 млрд., введеною в дію в лютому. Однією з цілей цієї програми є стимулювання створення робочих місць.
"Необхідність такої міри стала очевидною після публікації звіту про безробіття, отриманого нами сьогодні вранці", - заявив Обама, маючи на увазі доповідь уряду, з якої виявляється, що в жовтні безробіття в США досягло 10,2%, тобто самого високого рівня з 1983 року. У вересні рівень безробіття складав 9,8%.
Президент назвав нові дані "витверезною цифрою, що означає економічні проблеми, які чекають попереду", і пообіцяв працювати більше.
"Я не заспокоюся, поки всі американці, охочі працювати, не знайдуть роботу", - заявив Обама на брифінгу для преси.
Президент нагадав, що створення робочих місць традиційно відстає від економічного зростання, проте визнав, що це слабка втіха для тих, хто шукає роботу.
"Хоча знадобиться час і терпіння, я упевнений, що наша економіка відновиться, - підкреслив Обама. - Я упевнений, що ми рухаємося в правильному напрямі. І я обіцяю, що не заспокоюся, поки в Америці знову не настане процвітання".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас