Експерт: На світових фінансових ринках досить швидко настане дуже потужна корекція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: На світових фінансових ринках досить швидко настане дуже потужна корекція

Казна та Політика
3518
На світових фінансових ринках досить швидко настане дуже потужна корекція, вважає експерт компанії East Road Advisors Віталій Шушковський
"Це не обов'язково буде горезвісне "друге дно", але навіть при ідеальному розвитку подій в світовій економіці (а доки вони розвиваються зовсім не ідеально), такий фантастичний підйом ринку просто не може залишитися безкарним", - говорить він. На українському фондовому ринку, на думку експерта, амплітуда коливань, які йому належить пережити, буде ще більшою.
Що стосується поточної ситуації на українському ринку, то, за словами Шушковського, спостерігається відновлення активності в сегменті акцій другого ешелону, хай поки і досить мляве. "У докризові часи, коли на ринку домінували покупці-нерезиденти, зростаючий інтерес до низьколіквідних акцій зазвичай інтерпретувався як ознака довгочасних позитивних очікувань. Зараз ситуація інша - провідне місце на ринку (принаймні, в структурі біржового звороту) почали займати українські приватні інвестори.
Оскільки ці гравці навряд чи переважно орієнтовані на довгочасне інвестування, сумнівно, аби їх інтерес до другого ешелону був достатньою мірою раціональний. Таким чином, зараз ми маємо справу з певною кризою ідей - інвестувати в "блакитні фішки" після продемонстрованого ними зростання трохи страшнувато, але купувати щось все одно хочеться", - говорить експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас