G20 може рекомендувати реалізацію exit strategy з початку 2010 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G20 може рекомендувати реалізацію exit strategy з початку 2010 року

Казна та Політика
381
Саміт міністрів фінансів і глав центральних банків країн "групи двадцяти" (G20) відкривається в п'ятницю в Шотландії.
Учасники зустрічі можуть рекомендувати країнам G20 розпочати згортання антикризових заходів (exit strategy) з середини 2010 року, повідомило журналістам джерело в російській делегації.
"Одне з питань, яке належить вирішити, - коли запускати запускати посткризовий механізм (. . .) Очевидно, що йдеться про другу половину або середину 2010 років", - сказав він, підкресливши, що "це буде важливий сигнал ринку".
Джерело зазначило, що настрій у всіх позитивний, "тому що паростки виходу з кризи, хоча і не настільки стійкі, але, проте, з'явилися". "Загальний тренд в позитиві, і, схоже, що час "Ч" - розгортання повноформатного антикризового механізму - не за горами. Мабуть, це середина 2010 року", - повідомив співрозмовник агентству.
За його словами, G20 обговорить, як на ринках позначиться зменшення держпідтримки, яка широко здійснюється в багатьох країнах з початку кризи, і як "пом'якшити момент зняття підпор з економічного життя".
"Всі побоюються, що якщо це станеться одночасно, це буде важко для ринку, тому декомпресія має бути поступова: з глибини потрібно спливати поступово. Етапи спливання економіки на поверхню, нормальне функціонування економіки - це і є основне питання порядку денного".
G20 також обговорить реформу міжнародних фінансових інститутів.
По словами співрозмовника, віце-прем'єр - міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, що очолює російську делегацію, планує в ході саміту G20 провести двосторонні зустрічі з міністрами фінансів Великобританії та Німеччини.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас