У великих країнах, які розвиваються, прагнуть зберігати свої заощадження в євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У великих країнах, які розвиваються, прагнуть зберігати свої заощадження в євро

Валюта
1195
Останнім часом на тлі різкого зниження курсу американської валюти долар вже не користується колишньою популярністю. Більш того, громадяни більшості країн, що розвиваються, останнім часом вкладають свої гроші в єдину європейську валюту. Про це повідомляє Reuters.
"Долар поступово втрачає статус надійної валюти", - говорить партнер бразильської брокерської компанії Pioneer Corretora. Звичайно, долар все ще залишається провідною світовою валютою, що використовується для торговельних розрахунків. Проте в деяких державах, таких як Бразилія і Росія, велика частина населення вважає за краще зберігати свої заощадження в євро.
Починаючи з березня, американська валюта знизилась відносно кошика світових валют більш, ніж на 16%. Причин для ослаблення долара знайшлось багато: це і зростаючий дефіцит бюджету США, і зростання привабливості високоризикованих валют, і побоювання відносно подальшого майбутнього американської економіки. При цьому падіння курсу долара вже викликає побоювання багатьох політиків та економістів.
Найцікавіше, що від доларів позбавляються не лише професійні інвестори, але і звичайні люди. Згідно з результатами останніх досліджень, все більше людей у великих країнах, що розвиваються, вважають за краще зберігати свої заощадження в євро або вкладають капітал в нерухомість. "Часто непросто оцінити прибуток від інвестицій в доларах. Тому багато хто вважає за краще вкладати капітал в нерухомість або в євро", - говорить економіст Колумбійського університету Едмунд Фельс.
Правда, в деяких державах, що розвиваються, долар все ще залишається єдиною надійною валютою. Наприклад, населення В'єтнаму зберігає гроші виключно в доларах. Деякі в'єтнамці для різноманітності вкладають гроші в золото. Схожим чином йдуть справи і в Китаї, населення якого зберігає гроші в юанях, але інколи купує долари.
Долар все ще користується величезною популярністю і в більшості латиноамериканських держав, населення яких намагається врятувати свій капітал від зростання інфляції. Яскравий приклад - Еквадор, який в 2002г. відмовився від національної валюти (сукре) і перейшов на американський долар. Венесуельські компанії також зберігають свій прибуток у валюті США, побоюючись девальвації національної валюти - болівара.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас