Нецільову іпотеку надають вже два банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нецільову іпотеку надають вже два банки

Кредит&Депозит
6181
Протягом жовтня дві фінустанови з 50 банків-лідерів з активах відновили програми кредитування готівкою під заставу нерухомості. Проте нестабільність вторинного ринку нерухомості змушує банки запроваджувати серйозні обмеження із сум кредитування і якості можливого об'єкту застави.
За даними Prostobank.ua, за станом на 02.11.2009 звертатися за нецільовими гривневими кредитами під заставу нерухомості можна до таких установ:
Universal Bank - приймає заявки від громадян віком від 24 до 60 років на кредити в нацвалюті під 29,54% реальних річних (плюс щорічна страховка 0,25% суми застави) строком на п'ять років. Кредит можна узяти на термін від одного місяця до семи років. Максимальна сума кредиту 10% від оцінної вартості квартири. Комісія за дострокове погашення кредиту береться перші п'ять років у розмірі 3%;
Укрсоцбанк - пропонує продукт потенційним позичальникам віком від 21 до 65 років, максимальна сума позики - до 30% від вартості нерухомості. Кредит можна узяти на строк до 20 років. Реальна ставка становить 31,78% річних (плюс щорічна страховка 0,3% суми застави) строком на п'ять років, 31,59% строком на десять років, 31,52% на п'ятнадцять років, 31,49% на двадцять років. Комісія за дострокове погашення береться перші два роки у розмірі 1%.
"Такі кредити видаються з великою різницею між оцінною вартістю нерухомості і кредитом - ринок нерухомості сьогодні нестабільний, і у вартості нерухомості закладений певний ризик", - зазначає Антон Шаперенков, начальник департаменту розробки продуктів роздрібного бізнесу VAB Банку.
Експерти уточнюють, що при розрахунку максимального обсягу іпотечного кредиту банки виходять з вірогідності подальшого істотного падіння цін на житло. "При поточній середній вартості на ринку близько 1700 доларів за квадратний метр житла, закладається вірогідне падіння цін до рівня 850 доларів за квадратний метр, що дорівнює цінам початка 2005 року", - описує ситуацію з іпотечним кредитуванням Тетяна Шаповал, директор департаменту розвитку роздрібного бізнесу Індекс-банку.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас