У Шанхаї з початку 2009 р. виявлено більше 11 млн фальшивих юанів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Шанхаї з початку 2009 р. виявлено більше 11 млн фальшивих юанів

Валюта
248
Китайська поліція в одному з найбільших мегаполісів країни Шанхаї з початку 2009 року виявила і вилучила більше 11 млн фальшивих юанів ($1,6 млн), повідомили місцеві ЗМІ.
Як повідомив представник шанхайської поліції журналістам, це - рекордна сума за всю історію боротьби з фальшивомонетниками в місті. За вказаний період було розкрито більше 190 справ, пов'язаних із цією злочинною діяльністю, в більш ніж 20 з них фігурували суми від 100 тис. ($14,7 тис.) до 1 млн юанів ($147 тис.).
Він зазначив, що завдяки проведеному розслідуванню, вдалось розкрити весь ланцюжок злочинної діяльності: від виготовлення фальшивих купюр до їх транспортування і збуту.
Разом з тим представник поліції сказав, що "хоча Шанхай і не є центром фальшивомонетників, проте ситуацію з фальшивими грошима в місті не можна оцінювати оптимістично".
"Місто є важливим пунктом завезення, збуту і циркуляції фальшивих грошей", - роз'яснив він, додавши, що злочинна діяльність фальшивомонетників постійно удосконалюється і видозмінюється. "Якщо раніше фальшивки використовувалися лише для придбання товарів в торговельній мережі, то тепер в Інтернеті з'являються оголошення про їх купівлю-продаж", - сказав представник поліції Китаю.
Він підкреслив, що "діяльність фальшивомонетників має тенденцію до набуття професійного, регіонального характеру, до створення злочинних угрупувань, що спеціалізуються в цій сфері".
Кампанія боротьби з фальшивомонетницею активно ведеться в Китаї з першої половини 2009 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас