Прем'єр Литви заявив, що піде у відставку в разі неприйняття бюджету країни на 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Литви заявив, що піде у відставку в разі неприйняття бюджету країни на 2010 р.

Казна та Політика
131
Прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс попередив, що піде у відставку, якщо не буде ухвалений бюджет країни на 2010 р. Таку заяву він зробив сьогодні в інтерв'ю Литовському радіо. "Я тоді дійсно не зможу працювати, але думаю, що не змогла б працювати і опозиція, якщо вона прийме таке рішення, оскільки зруйнувати (вже зроблене), що дуже боляче позначиться на людях Литви, дуже нескладно", - сказав він.
Після того як правлячу коаліцію майже у повному складі покинула одна з фракцій сейму (парламенту) Литви, коаліція має перевагу всього на один голос, що зробило її позицію при прийнятті бюджету майбутнього року дуже хиткою. Зараз прем'єр шукає союзників у стані опозиції. Правлячу коаліцію, зокрема, готова підтримати Партія праці, але тільки за умови, що уряд розгляне і прийме пакет пропозицій по коректуванню економічного курсу по виходу з кризи, повідомив лідер партії Віктор Успаських.
В проекті бюджету Литви на 2010 р. закладені дефіцит у розмірі 6,7% від ВВП, а також деякі непопулярні заходи, пов'язані з підвищенням соціального податку і скороченням зарплат і соціальної допомоги, включаючи пенсії. В.Успаських пропонує принципово інший шлях - стимулювання бізнесу, що працює на експорт, і обмеження прибутків монополій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас