Україна і Іспанія домовились про створення "комфортної зони" для іспанських інвестицій в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Іспанія домовились про створення "комфортної зони" для іспанських інвестицій в Україні

Казна та Політика
485
Україна і Іспанія домовились про створення "комфортної зони" для іспанських інвестицій в Україні.
Про це повідомив вчора під час брифінгу міністр закордонних справ України Петро Порошенко. "Ми підписали двосторонній меморандум, де, зокрема, зазначається, що ми найближчим часом врегулюємо визнання Іспанією українських посвідчень водія", - відзначив Порошенко. Також він повідомив, що в ході переговорів з іспанським колегою Мігелем Анхелем Моратіносом йому було приємно відзначити, що Іспанія є послідовним прибічником європейської перспективи України.
За словами міністра, будуть продемонстровані зрушення відносно спрощення візового режиму для України з боку ЄС. Зокрема, за його словами, йдеться про розширення категорій громадян, яким надаватимуться безкоштовні візи, у тому числі туристам, і спрощення процедури подачі документів для отримання віз. Глави МЗС України і Іспанії також домовилися про візит до України короля, королеви і прем'єр-міністра Іспанії в 2011 р., а про зустрічі міністрів закордонних справ - не рідше 1 разу на рік.
Також Іспанія під час свого головування в Європейському союзі в першій половині 2010 р. "зробить все можливе, аби підійти ближче" до підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Про це повідомив міністр закордонних справ Іспанії Мігель Анхель Моратінос. "Ми під час свого головування зробимо все можливе, аби підійти ближче до угоди про асоціацію... Саме цім шляхом повинні пройти наші 2 міністерства і наші 2 уряди", - відзначив міністр.
За його словами, Україна та Іспанія робитимуть все можливе для лібералізації візового режиму. Міністр зазначив, що в ході переговорів з українським колегою П.Порошенком досягнуті домовленості із боротьби з піратством, зокрема Україна приєднається до програми "Аталанта". Також він зазначив, що наступного року Іспанія планує відкрити в Україні інститут Сервантеса.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас