Через кризу в Ризі збираються запровадити плату за "оренду" могил — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через кризу в Ризі збираються запровадити плату за "оренду" могил

368
Через фінансову кризу в Латвії у ризьких чиновників почали з'являтися нестандартні ідеї. Управління кладовищами столиці Латвії Риги розглядає ідею про запровадження "орендної плати" за могили у розмірі 1 лата (2 долари) за один квадратний метр на рік.
"Кладовища - це Радянський Союз в мініатюрі - від нас всі беруть, але ніхто нічого не дає натомість", - заявив глава Управління Вілніс Бісенієкс, повідомляє РІА "Новости" із посиланням на інтернет-версію латвійської газети "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA).
За його словами, через важку кризу Ризька Дума не здійснює догляд за могилами, оскільки у неї немає на це коштів.
"На ризьких кладовищах покоїться близько 300 тисяч осіб. Якби брали символічну плату - лат за квадратний метр на рік - то отриманих півтора мільйонів вистачило б, аби привести кладовища в порядок, поставити забори, аби не допустити вандалізму. Ось, наприклад, зовсім недавно в Лачупі (одне з кладовищ в Ризі) розгромили могили німецьких солдатів", - цитує видання слова Бісенієкса.
За його словами, "за оренду землі платити потрібно скрізь", тому шанси на введення плати за могили вельми реальні, пише NRA.
Керівництво Ризької Думи доки ніяк не прокоментувало цю ідею.
Зазначимо, що Латвія переживає важку економічну кризу. Уряд оголосив режим тотальної економії у всіх держустановах. Бюджет Управління кладовищ Риги також було значно скорочено. Більш того зменшилась і зарплата президента країни - за бажанням самого президента.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас