Держдопомоги компанії Opel вистачить до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держдопомоги компанії Opel вистачить до кінця року

172
Державних фінансових коштів, які виділив уряд ФРН для надання допомоги автовиробникові Opel, що знаходиться на межі банкрутства, вистачить до кінця року. Про це в інтерв'ю газеті Automobilwoche заявив голова правління заводу Opel в Бохуме Райнер Айненкель.
Між тим спочатку передбачалося, що виділеної державою фінансової допомоги у розмірі 1,5 млрд євро вистачить лише до кінця листопада. "Премія за утилізацію старих автомобілів допомогла нам досягти хороших результатів з продажу, - зазначив Айненкель. - Крім того, успіх нашої моделі Insignia забезпечив нам вищий прибуток, ніж планувалося раніше".
Тим часом агентство dpa повідомляє, що в разі продажу Opel консорціуму у складі австрійсько-канадської компанії Magna, Сбербанку Росії і "Групи ГАЗ", главою нової компанії NewOpel може стати не, як передбачалося раніше, глава європейського підрозділу General Motors (GM) Карл-Петер Форстер, а Херберт Демель - довірена особа глави концерну Magna Зігфріда Вольфа.
Повідомляється також, що із США до Німеччини до компанії Opel повернувся Франк Вебер, конструктор електроавтомобіля Chevrolet Volt. Цей інноваційний автомобіль німецький інженер розробив для General Motors - материнського концерну компанії Opel. На думку dpa, заплановане на 1 грудня повернення Вебера в Opel можна розцінити як ознака того, що тісна співпраця GM з Opel продовжиться і в майбутньому. За словами самого інженера, "GM потребує Opel, а Opel в GM".
Між тим майбутнє Opel залишається незрозумілим. На 3 листопада призначено засідання управління GM, на якому має бути визначена політика концерну відносно своєї дочірньої компанії. Напередодні в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що GM, можливо, не збирається продавати Opel.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас