США помилились, відмовившись від націоналізації банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США помилились, відмовившись від націоналізації банків

623
Найбільша в світі економіка страждає через те, що уряд США не націоналізує банки. З такою заявою виступив лауреат Нобелівської премії з економіки Джозеф Стігліц.
"Якби ми зробили цю правильну річ, ми отримали би більше впливу на банки країни", - сказав Стігліц журналістам під час економічної конференції в Шанхаї, передає Bloomberg. "Вони почали б кредитувати економіку, і економіка була б сильнішою".
Стиглиц не змінює свою думку із цього приводу навіть після початку зростання економіки США в третьому кварталі, коли акції банків пішли вгору. Президент США Барак Обама заявив 24 жовтня, що державні банки, підтримувані платниками податків в період кризи, повинні виконати свої зобов'язання, кредитуючи малий бізнес, який не може отримати коштів на розвиток.
Citigroup і Bank of America отримали частину $700-мільярдного пакету допомоги, який цього року уряд виділив банкам. "Ситуація в країні дуже дивна, коли ми надали банкам сотні мільярдів доларів, а президент повинен благати банки видати кредит, а вони відмовляються, сказал Стігліц. "Те, що ми зробили, було неправильно. Це ослабило економіку, збільшило дефіцит коштів", - додав він.
Хоча економіка США виросла на 3,5% в річному обчисленні в третьому кварталі, завершення рецесії ще не близько, сказав економіст, пославшись на зростаюче безробіття і слабкий попит.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас