J.P.Morgan очікує від результатів виборів Президента України стабільності в українській економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

J.P.Morgan очікує від результатів виборів Президента України стабільності в українській економіці

410
Американський банк J.P.Morgan від підсумків виборів в Україні чекає стабільності, говориться в повідомленні банку.
Аналітики J.P.Morgan відзначають, що однією з потенційних загроз є те, що новий Президент не зможе сформувати більшість в парламенті і боротиметься з урядом меншості у Верховній Раді. Інша загроза полягає в тому, що кандидат, який програє, спробує оскаржити результати виборів в суді, що відкладе інавгурацію нового Президента, заплановану на березень.
"Але ми вважаємо, що можливість такого розвитку ситуації дуже низька, тому що бізнес еліта зараз розподілилися в підтримці двох основних кандидатів і швидше віддасть перевагу стабільності, ніж підтримці одного з кандидатів. Крім того, Конституційний суд України визнав невідповідними основному закону низку змін до закону про вибори, які ініціювались Ю.Тимошенко і В.Януковичем і давали більше можливостей для оскарження результатів виборів", - говориться в повідомленні.
"Хоча між політичними програмами основних кандидатів існують істотні розбіжності, ми вважаємо, що перемога Ю.Тимошенко стане найбільш позитивним результатом виборів, зважаючи на склад Верховної Ради, що діє, і плани Ю.Тимошенко відносно зміцнення президентської посади. На нашу думку, президентство Ю.Тимошенко приведе до консолідації бюджету, поліпшення ситуації з кредитуванням і припливу капіталу в 2010, результатом чого стануть кращі перспективи зростання в другій половині 2010 і 2011", - говориться в повідомленні.
Аналітики банку вважають, що перемога лідера Партії регіонів Віктора Януковича може призвести до дострокових виборів, а також розриву угоди з МВФ ще до початку стабілізації економіки в IV кварталі 2010 р.
Нагадаємо, за підсумками III кварталу 2009 р. чистий прибуток J.P.Morgan Chase виріс майже в 7 разів, склавши 3,59 млрд дол. (роком раніше - 527 млн дол.), а чистий виторг зріс на 80% - до 26,62 млрд дол. проти 14,74 млрд дол. в липні-вересні 2008 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас