Куйбіда: Урядові субвенції на компослуги затягують впровадження реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куйбіда: Урядові субвенції на компослуги затягують впровадження реформ

124
Намагання уряду виправити ситуацію із низьким рівнем платежів за комунальні послуги за рахунок субвенцій лише затягує впровадження реформ, заявив міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда.
"Міська влада, посилаючись на різницю в тарифах, показує великі збитки, наприклад "Водоканалу", і каже державі, що якщо вона не залатає цієї дірки, то завтра буде криза, місто завтра залишиться без води чи, наприклад, тепла. І тоді держава намагається врятувати ситуацію субвенціями. Та насправді це не розв’язує проблеми, а перекладає її вирішення на майбутнє", - зауважив він.
При цьому, на думку міністра, якщо вже існує нагальна потреба компенсувати певну частину збитків, то доцільно робити це лише для певної категорії підприємств.
"Якщо ми змушені сьогодні гасити якусь частину отих збитків, то маємо сказати, що будемо гасити лише для тих підприємств, де тарифи становлять не менш як, наприклад, 85% собівартості, наступного року - не менш як 90% і т.ін. Якщо ж ми не робитимемо цього, а просто гаситимемо борги, то тупцюватимемо на місці", - підкреслив міністр.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас