Facebook відсудила 711,2 млн дол. у спам-короля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook відсудила 711,2 млн дол. у спам-короля

3188
Соціальна мережа Facebook виграла справу проти громадянина США Сенфорда Уоллеса, який розсилав спам користувачам цієї мережі. Розмір збитку, завданого соціальній мережі спамером становив 711,2 млн доларів, повідомили в суді штату Каліфорнія. Уоллес не заперечував своєї провини і не з'явився на слухання у справі.
Facebook подала позов проти Сенфорда Уоллеса, що займається інтернет-маркетингом, в лютому цього року. Він звинувачується в незаконному доступі до користувачів цієї соціальної мережі і відправці рекламних повідомлень від їх імені.
Власники Facebook доки не розраховують отримати від Уоллеса повну суму компенсації, проте компанія сподівається, що це рішення суду діятиме як стримуючий чинник для спамерів, повідомляє Reuters. Інформаційне агентство не має в своєму розпорядженні коментарів Уоллеса, e-mail якого був вказаний в документах у справі.
В 90-х Уоллеса прозвали спам-королем як главу компанії, яка розсилала більше 30 млн спам-повідомлень на день.
Facebook заявляє, що їх перемога в суді - друга за величиною за всю історію боротьби зі спамом. У листопаді 2008 року Facebook відсудила 873 млн доларів в компанії Atlantis Blue Capital, яка бомбардувала користувачів соціальної мережі спамом сексуального характеру.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас