Азійські ринки акцій падають через побоювання сповільнення зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азійські ринки акцій падають через побоювання сповільнення зростання

Фондовий ринок
144
Фондові ринки Азії йдуть на зниження з ранку в четвер через побоювання уповільнення зростання економіки і корпоративних прибутків в регіоні, повідомило агентство Bloomberg.
Настрій інвесторів погіршився після того, як квартальні результати низки компаній, включаючи PetroChina Co. і Australia & New Zealand Banking Group Ltd. (ANZ Banking), виявилися гіршими за прогноз, а уряд Китаю прийняв рішення про посилення регулювання в кредитній сфері.
Попери добувних компаній дешевшають через зниження цін на сировину.
Вільний індекс АТР MSCI Asia Pacific опустився на 1,5% - до 114,58 пункти. Японський Nikkei 225 втратив 1,9%, австралійський S&P/ASX 200 - 2,5%.
"Інвестори правильно роблять, що виводять частину грошей з ринку (акцій), - стверджує аналітик Banco de Oro Unibank Inc. Джонатан Равелас. - На ринку зберігається невпевненість в чинниках корпоративних прибутків: чи викликані вони реальним попитом або виключно урядовими програмами стимулювання".
Котирування акцій найбільшої нафтової компанії Китаю PetroChina впали на 4,9% на торгах в Гонконзі. PetroChina скоротила чистий прибуток в третьому кварталі 2009 року на 23,5%, до 30,8 млрд юанів ($4,5 млрд), із-за зниження вартості нафти в порівнянні з рівнем минулого року на тлі світової рецесії. Консенсус-прогноз аналітиків становив 35 млрд юанів.
Вартість цінних паперів ANZ Banking зменшилася на 2,4% після того, як гендиректор банку відзначив уразливість економіки Австралії, що зберігається. Цього місяця Австралія перша з країн G20 підвищила відсоткові ставки кредитування на ознаках поліпшення в економіці. Глава ANZ Banking Майк Сміт, проте, вважає цей хід передчасним.
Чистий прибуток ANZ Banking за підсумками фінансового року, що завершився у вересні, впав на 11% - до 2,94 млрд австралійських доларів ($2,6 млрд), що виявилося нижчим за прогноз аналітиків, що чекали 3,13 млрд австралійських доларів.
Світовий лідер у виробництві устаткування для тестування чіпів пам'яті Advantest Corp. скоротив ринкову капіталізацію на 5,9%. Збиток компанії в третьому кварталі збільшився в порівнянні з аналогічним періодом 2008 років з 2,8 млрд єн до 3,3 млрд ієн ($36 млн) через зниження кількості замовлень.
Котирування цінних паперів японського чипмейкера NEC Electronics Corp. впали на 12%, оскільки компанія погіршила прогноз збитку на поточний фінансовий рік через зниження попиту на напівпровідники в автомобілебудуванні і виробництві електроніки.
Акції Industrial & Commercial Bank of China подешевшали на 3,2% через плани посилення регулювання кредитування фізичних осіб в материковому Китаї.
Ціна паперів південнокорейської металургійної компанії Hyundai Steel Co. зменшилась на 6% після зниження цін на її продукцію.
Курс акцій провідного гірничодобувного концерну світу ВНР Billiton Ltd. опустився на 3,2%.
Нафта з постачанням в грудні подешевшала на 2,6% в середу - до $77, 46 за барель. Індекс 6 металів на LME впав на 3,2%.
Ринкова вартість другої за величиною нафтової компанії Австралії Woodside Petroleum впала на 2,9%, японської Inpex - на 3%, китайської Cnooc - на 4%.
Акції Nippon Mining Holdings, найбільшого виробника міді та однієї з провідних нафтопереробних компаній Японії, подешевшали на 4,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас