Китайським солдатам оплатять вищу освіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайським солдатам оплатять вищу освіту

164
За даними міністерства оборони КНР, майбутньої зими близько 130 тис. випускників китайських університетів і коледжів вступлять до лав Народно-визвольної армії Китаю (НВАК).
План розроблявся Держрадою КНР з 2001 року. Раніше НВАК переважно поповнювалася за рахунок випускників середніх школи і безробітних. Для залучення випускників вузів на службу в армію, міністерство освіти повідомило, що після закінчення служби можна продовжити освіту в кращих військових академіях країни.
Із бюджету уряду кожному. хто пройшов військову службу буде виплачена сума в розмірі до 24 тис. юанів( $3,5 тис.) як компенсація за плату навчання або узятий студентський кредит. Дана сума дорівнює вартості навчання у вищому учбовому закладі Китаю на здобуття ступеня бакалавра.
"Це означає, що держава платить за університетську освіту цих військовослужбовців", роз'яснив заступник директора департаменту міністерства освіти Чжан Хаомін. Як показує опитування громадської думки, проведене міністерством, серед шести мільйонів випускників вузів близько 1,44 млн. зацікавлені в тому, аби піти на військову службу, оскільки через економічну кризу спостерігається брак робочих місць. Таким чином, все більше випускників стало обирати армію як альтернативну зайнятість.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас