Sotheby's виставить на аукціоні рідкісний мініатюрний портрет царя Петра I — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sotheby's виставить на аукціоні рідкісний мініатюрний портрет царя Петра I

106
Рідкісний мініатюрний портрет російського царя Петра I буде виставлено на торги аукціонним будинком Sotheby's в Нью-Йорку, повідомляє Associated Press.
Мініатюра російського імператора, інкрустована діамантами, до недавнього часу належала одній американській сім'ї в штаті Аризона, що зберігала її протягом декількох десятиліть. Про цінність родинної реліквії її власники дізнались лише після проведення мистецтвознавчої експертизи.
На думку експертів, таких портретів із зображенням царя у всьому світі не більше десяти. За розпорядженням самого Петра I ними нагороджували за особливі заслуги перед вітчизною. Не рахуючи нинішньої мініатюри, в даний час відоме місцезнаходження ще п'яти, три з яких знаходяться в музеях.
В Sotheby's уточнили, що придбали рідкий портрет у Джорджа Робертса, який дізнався про цінність цього предмету лише цього літа. Сам Робертс купив реліквію в 1951 році у лондонського дилера. На торги витворами російського мистецтва цей лот потрапить в понеділок, 2 листопада. Його попередня оцінка складає від $80 тис. до $120 тис.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас