Японці зіпсували день Сумському НВО ім. Фрунзе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці зіпсували день Сумському НВО ім. Фрунзе

Фондовий ринок
319
За підсумками торговельної сесії, індекс "Української біржі" впав на 2,45% - до 1432,58 пункту, індекс ПФТС - на 1,44%, до 597,80 пункту. Сумарний обсяг торгів для УБ і ПФТС склав близько 32 млн. грн.
За словами трейдера інвестиційної компанії Phoenix Capital Вадима Хоменка, день не приніс позитивних новин, тому падіння українських індексів тривало. "Негативні настрої інвесторів ми насамперед пов'язуємо з побоюваннями перегрітості українського ринку. Ще минулого тижня на вітчизняних ринках почалася фіксація прибутку, яка, на нашу думку, триватиме в найближчому майбутньому", - вважає він.
Додатковим негативним імпульсом послужила публікація індексу споживчої довіри в США: попереднє значення індексу було 53,1, прогнозоване значення - 53,5. За наслідками опитування, очікування аналітиків не були виправдані й нове значення індексу склало всього 47,7.
Внутрішній новинний фон також був негативним. Так, новини по отриманню ЛуАЗом в третьому кварталі чистого збитку 322,61 млн. грн., а також інформації про очікуване 25-30%-не завантаження виробничих потужностей корпорації "Богдан" в 2010 р. призвели до падіння вартості акцій ЛуАЗ на 10,82%. "Негативом для ринку виступила інформація, озвучена Костянтином Григоришиним, згідно з якою до участі в модернізації української ГТС можуть бути допущені тільки японські компанії. Новина спричинила падіння вартості акцій СНВО ім. Фрунзе на 8,46%, оскільки більшість учасників ринку передбачали активну участь компанії в даному проекті", - відзначає директор аналітичного департаменту ІГ "ТАСК" Андрій Шевчишин. Папери концерну "Стирол" (-6,64%) продовжили своє падіння слідом за падінням депозитарних розписок на Франкфуртській біржі.
"Ведмеді повністю контролюють ринок. Розпродажі проходять по широкому спектру паперів, рух сильний, навіть попри низьку торговельну активність", - підкреслює Андрій Шевчишин.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас