Ринки акцій АТР падають в середу, MSCI Asia Pacific Index опустився до мінімуму 3 тижнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій АТР падають в середу, MSCI Asia Pacific Index опустився до мінімуму 3 тижнів

Фондовий ринок
81
Фондові індекси Азії знижуються в середу, оскільки збитки National Australia Bank Ltd. і зниження прибутку Cannon Inc. викликали у інвесторів сумніви в стійкості відновлення світової економіки, повідомило агентство Bloomberg.
Курс ієни зростає, що призводить до ослаблення попиту на акції японських компаній-експортерів.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific опустився на 0,8% - до мінімальних за 3 тижні 116,98 пункту. З березневого мінімуму показник додав 66% услід за стабілізацією світової економіки.
Японський Nikkei 225 втратив з відкриття торгів 0,7%, південнокорейський Kospi впав на 1,3%.
Акції National Australia подешевшали на 2,4% після того, як найбільший банк Австралії по кредитуванню компаній зафіксував чистий збиток за підсумками другого фінансового півріччя через зростання відрахувань по проблемних кредитах.
Котирування цінних паперів японської компанії Canon, провідного світового виробника фотоапаратів, впали на 3,6%, оскільки прибуток компанії скоротився в липні-вересні сьомий квартал поспіль.
Ринкова вартість австралійської металургійної компанії BlueScope Steel Ltd. знизилася на 3,2% через побоювання, що збільшення товарних запасів сталі в Китаї зашкодить виробникам металу. Товарні запаси сталі китайських компаній зросли на 10% в січні-вересні в зв’язку недостатнім попитом і рекордними обсягами виробництва в липні-серпні.
Ціна паперів Toshiba Corp. зменшилася на 3,9%, оскільки чистий збиток в липні-вересні підстебнув побоювання, що акції компанії дуже дорогі в порівнянні з прогнозом її прибутковості.
Курс акцій другого за величиною автоконцерну Японії Honda Motor Co. піднявся на 3,9%, оскільки Honda потроїла прогноз прибутку на поточний фінансовий рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас