Shell прогнозує збільшення в два рази попиту на енергоресурси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell прогнозує збільшення в два рази попиту на енергоресурси

Енергетика
262
До 2050 року попит на енергоресурси зросте з 230 млн барелів на добу до 450 млн барелів на добу, вважає керуючий директор Shell Матіас Біксель. Виступаючи на Міжнародній конференції з нафти у вівторок в Москві, він підкреслив, що дане зростання пов'язане не лише зі збільшенням енергоємності економіки, але і зі зростанням чисельності населення на планеті.
За оцінками Shell, кількість споживачів в світі до цього часу зросте на 3 млрд осіб. При цьому, за словами М.Бікселя, поновлювані джерела енергії складуть в загальному енергобалансі світу лише 30%, інші 70% припадуть на ядерну енергетику і на вуглеводні. "Отже без нафти і газу нам доки не обійтися", - сказав він.
А одним з основних видів споживаних енергоресурсів в світі стане газ, упевнений представник Shell. За його словами, з 2000 року природний газ завойовує все більше місця в світовому балансі енергоресурсів, тому Shell планує підсилювати газову складову в своєму бізнесі. "Ми переглянули свій портфель енергоактивів з тим, аби з 2012 року газова складова в нім досягала приблизно 50%", - сказав він.
Виконавчий директор Shell зазначив, що компанія зараз активно розробляє проекти із переробки газу в рідке паливо (GTL). При цьому М.Біксель не виключив, що Росія зацікавиться цими технологіями в майбутньому, відзначивши, що Shell може стати її партнером в цьому.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас