Уряд уповноважив Укргазбанк обслуговувати розподільчі рахунки облгазів і тепловиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд уповноважив Укргазбанк обслуговувати розподільчі рахунки облгазів і тепловиків

Енергетика
487
Кабінет міністрів України уповноважив підконтрольний державі Укргазбанк (Київ) обслуговувати розподільчі рахунки зі спеціальним режимом використання підприємств по газопостачанню і газифікації (облгазів) і теплопостачальних підприємств. Відповідне рішення закріплене урядовою постановою №1127 від 23 вересня 2009 року, яким вносяться доповнення в низку інших постанов Кабміну.
Як повідомлялося, уряд у березні 2008 року зобов'язав облгази, а також ДК "Газ України" і ДАТ "Чорноморнафтогаз" відкрити в Ощадбанку (Київ) розподільчі рахунки для нарахування на них коштів, що надходять за газ, спожитий населенням і бюджетними організаціями.
В грудні того ж року уряд зобов'язав відкрити такі розподільчі рахунки, на які надходить оплата за теплову енергію від всіх категорій споживачів, теплопостачальні підприємства.
Кабмін зобов'язав відкривати такі рахунки через незадовільні розрахунки облгазів і тепловиків за природний газ, що їм поставляється.
Раніше єдиним уповноваженим банком з обслуговування таких рахунків урядом був визначений Ощадбанк, всі акції якого належать державі.
Укргазбанк заснований в 1993 році. В результаті реалізації урядової програми рекапіталізації банків уряд України в липні-2009 отримав контроль над 81,58% акцій банку. В кінці серпня до наглядової ради банку увійшли глава і перший заступник глави НАК "Нафтогаз України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас