Зростання економіки Китаю може прискоритись в IV кварталі 2009 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання економіки Китаю може прискоритись в IV кварталі 2009 року

Казна та Політика
154
Зростання економіки Китаю може прискоритись в IV кварталі 2009 року, але уряд дотримуватиметься м'якої грошово-кредитної політики, яка була прийнята торік.
Про це заявив віце-прем'єр Китаю Лі Кецян, повідомляє Reuters.
Лі Кецян зазначив, що китайська економіка проявила себе краще, ніж очікувалося, і відновлення тепер стоїть на міцному фундаменті.
Перед Китаєм є мета домогтись річного зростання ВВП на 8 відсотків в поточному році, оскільки чиновники вважають, що це - мінімум, необхідний для збереження соціальної стабільності. Зараз вже практично немає сумнівів, що Китай досягне цієї мети.
Нагадаємо, в третьому кварталі зростання ВВП Китаю збільшилося до 8,9 відсотка в річному численні після прискорення на 7,9 відсотка в квітні-червні.
Раніше китайський уряд прийняв програму стимул-реакцій вартістю 4 трильйони юанів, вона була основним елементом пожвавлення економіки. За перші дев'ять місяців 2009 року загальнонаціональні витрати на 24,1 відсотка в порівнянні з показником річної давності, а надходження скоротилися на 5,3 відсотка.
Заступник міністра фінансів Ван Цзюнь на конференції в Пекіні зазначив, що в останні місяці ситуація із надходженнями до бюджету покращилась, і ця тенденція лише зміцниться в IV кварталі.
Тим не менше, представники міжнародних економічних агентств вважають, що Пекін має бути готовий до зміни політики, аби понизити загрозу інфляції, не дивлячись на те, що споживчі ціни доки знижуються в річному обчисленні.
Фан Цзяньцзюнь, фінансовий аналітик з DRC, вважає, що до середини року інфляція може досягти 4 %. Його колега Лі Цзяньвей висловив думку, що інфляція зростатиме і становитиме 5% до кінця 2010 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас