Український ринок акцій у понеділок пішов у "мінус" в очікуванні сигналів зі світових фондових майданчиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у понеділок пішов у "мінус" в очікуванні сигналів зі світових фондових майданчиків

Фондовий ринок
120
Український ринок акцій у понеділок закрився в негативній зоні на тлі невизначених зовнішніх сигналів, хоча в другій половині дня після позитивного відкриття майданчиків США індекси частково відіграли уранішній провал. За підсумками торгівельної сесії, індекс "Української біржі" впав на 1,11% - до 1468,51 пункту, індекс ПФТС - на 1,03%, до 606,55 пункту.
Як повідомив агентству "Інтерфкс-Україна" інвестиційний консультант інвесткомпанії Dragon Capital Сергій Пилипенко, український ринок акцій в понеділок відкрився упевненим зниженням, чому сприяла негативна зовнішня кон'юнктура: п'ятничне закриття американських індексів зниженням на 0,5-1,2%, а також негативна динаміка російських майданчиків у понеділок при відкритті. За його словами, до середини сесії було зафіксовано максимальне зниження по всіх котируваннях, після чого падіння сповільнилося, і почалися покупки.
Як відзначив старший брокер ІК "Альтана Капітал" Олексій Рєпін, позитивне відкриття американської сесії дало певний позитивний імпульс і дозволило деяким вітчизняним акціям закритися на рівнях п'ятничного закриття.
В свою чергу, трейдер інвестиційної компанії Phoenix Capital Вадим Хоменко відзначив, що підтримку українським майданчикам надав вихід хорошої фінансової звітності корпорацій Electrolux, Boliden.
Крім того, Пилипенко відзначив, що торги в понеділок проходили при рекорд низьких обсягах (сумарний обсяг торгів акціями на обох біржах склав 33,655 млн грн.). "Це свідчить про обережність трейдерів, які не поспішають продавати і чекають сигналів до зростання", - вважає Пилипенко.
Експерт прогнозує, що зважаючи на відсутність важливих макроновин, здатних вплинути на глобальні ринки, біржовий тон невизначеності в настроях інвесторів збережеться. Разом з тим, багато українських акцій вже достатньо скоректувалися, і знову виглядають привабливими для покупок, що може відображатися на торгах у вівторок, вважає Пилипенко.
На "Українській біржі" цього дня в лідерах за обсягом торгів були акції "Укрнафти" (-0,03%), Єнакіївського метзаводу (-3,12%) і Алчевського меткомбінату (-2,86%). У лідерах падіння в понеділок виявилися Крюківський вагонобудівний завод (-9,29%), "Стирол" (-4,79%), "Західенерго" (-4,07%). Подорожчали акції банку Форум (+2,78%), ЛуАЗ (+3,73%), "Укртелекому" (+0,73%). Без змін за підсумками торгів закрилися котирування акцій Райффайзен Банку Аваль, "Донбасенерго", "Укрнафти", "Луганськтепловозу", Стахановського вагонозаводу.
На "Українській біржі" цього дня укладено 887 угод на суму 19,4 млн грн.
На "ПФТС" найбільші обсяги торгів цього дня пройшли з акціями "Укрнафти" (-0,36%), "Західенерго" (-5,14%), "Азовсталі" (-0,38%).
На "ПФТС" в понеділок укладено угод з акціями на суму 14,26 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас