Майбутній міністр фінансів не обіцяє німцям бюджет без боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майбутній міністр фінансів не обіцяє німцям бюджет без боргів

Казна та Політика
113
Вольфганг Шойбле, висунутий в новому уряді Німеччини на пост міністра фінансів, відкидає можливість формування збалансованого бюджету найближчими роками.
Поки вельми честолюбною може бути навіть мета скорочення державної заборгованості, заявив політик у неділю, 25 жовтня, газеті Welt am Sonntag. Відповідаючи на запитання, чи є міркування про збалансований бюджет найближчим часом утопією, Шойбле сказав, що в поточному легіслатурному періоді - поза всяким сумнівом.
Спочатку потрібно розібратися з горою нагромаджених боргів, яких ще не було в історії Федеральної Республіки, - відзначив майбутній міністр фінансів. Проте проблемою скорочення заборгованості й заходами економії можна буде зайнятися тільки після виходу з економічної та фінансової кризи. Коли це станеться, поки не може сказати ніхто.
Агентство Reuters звертає увагу на ту частину інтерв'ю, в якій Шойбле розповідає про деталі свого призначення. "Особисто я не висловлював якихось побажань. Про те, чи готовий я обійняти пост міністра фінансів, мене запитав глава уряду. Посада головного фінансиста пов'язана з вирішенням гігантських завдань. Це - вираження надзвичайної довіри і велика честь для мене", - підкреслив Шойбле.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас