СБУ перевірить рахунки голови Вищого адміністративного суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ перевірить рахунки голови Вищого адміністративного суду

Казна та Політика
1329
Служба безпеки України надіслала в НБУ лист про необхідність перевірки всіх банківських рахунків і депозитних скриньок, відкритих в українських фінансових установах на ім’я голови Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) Олександра Пасенюка, повідомляє в суботу тижневик "Дзеркало тижня" з посиланням на свої джерела.
Перевірка рахунків Олександра Пасенюка, імовірно, пройде в рамках оперативної справи, порушеної на підставі свідчень екс-голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича.
За інформацією "Дзеркала тижня", окрім глави Вищого адмінсуду, в оперативній справі фігурує екс-заступник глави Секретаріату президента Ігор Пукшин, голови Івано-Франківського і Львівського окружних адміністративних судів, а також інших окружних і апеляційних судів України, суддя Львівського апеляційного адміністративного суду В’ячеслав Любашевський.
Крім того, Ігор Зварич повідомив слідство, що за призначення співробітників у Львівському апеляційному адміністративному суді тільки своєму керівництву він передавав суму, еквівалентну 150 тисячам доларів США, інформує джерело "Дзеркала тижня".
Разом з тим в СБУ поки не коментує дану інформацію.
В свою чергу голова ВАСУ Олександр Пасенюк заявив у коментарі для тижневика "Дзеркало тижня", що звинувачення керівництва Вищого адміністративного суду України в причетності до корупції є спробою тиску на судову систему напередодні президентських виборів.
"Повідомлення щодо розслідування справи екс-судді Ігоря Зварича, поширене засобами масової інформації - а саме згадка про мою причетність до справи, - не є об'єктивним і розглядається мною як чергова спроба підірвати довіру до системи адміністративних судів напередодні президентських виборів, оскільки саме до компетенції адмінсудів входить вирішення виборчих спорів", - упевнений Олександр Пасенюк.
"Аналізуючи поширену інтернет-виданнями та іншими ЗМІ інформацію, що дискредитує мене, з посиланням переважно на "коло, близьке до слідчо-оперативної групи Генеральної прокуратури України" або ж безпосередньо на деякі особи в ГПУ, а також зважаючи на періодичність викидів такої інформації в пресу, маю всі підстави стверджувати, що це свідчить про виконання політичного замовлення певної політсили", - заявив Олександр Пасенюк.
Крім того, він нагадав, що розголошення обставин справи судді Ігоря Зварича є порушенням презумпції невинності і таємниці слідства.
"З законодавчої і моральної точок зору просочування інформації до остаточного завершення розслідування кримінальної справи недопустиме. Це суперечить принципам презумпції невинності і таємниці слідства і може не лише негативно позначитися на репутації непричетних до справи осіб, але і вплинути на об'єктивність і неупередженість самого розслідування", - заявив суддя.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас