Відомий банкір попереджає про загрозу ринкових бульбашок в економіці Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відомий банкір попереджає про загрозу ринкових бульбашок в економіці Китаю

Казна та Політика
777
Китай повинен терміново посилити монетарну політику, аби масштабні антикризові заходи зі стимулювання економіки, запроваджені цього року, не призвели до виникнення бульбашок акцій і нерухомості, попередив в інтерв'ю, опублікованому в Financial Times, один з провідних китайських банкірів.
Сінь Чжао, президент шостого найбільшого банку Китаю, China Merchants Bank, заявив FT, що китайському уряду не слід боятися "помірного спаду" в економіці.
"Монетарна політика не повинна ігнорувати рух цін на активи, - відзначив він. - Тому Китай повинен терміново перейти від м'якої монетарної політики до нейтральної".
Уряд Китаю цього року використовував свій контроль над банками, щоб забезпечити масштабне збільшення кредитування, і за перші дев'ять місяців 2009 року обсяг нових кредитів виріс на 149% в порівнянні з минулим роком, склавши 8,650 трильйона юанів ($1,260 трильйона). Обсяг грошової маси виріс в порівнянні з минулим роком на 29,3%.
Уряд Китаю увечері в середу вперше чітко дав зрозуміти, що розглядає можливість посилення монетарної політики, заявивши, що в центрі цієї політики мають бути управління інфляційними очікуваннями і забезпечення стабільного зростання.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас