Гордон Браун: Розділення великих банків на менші не допоможе запобігти кризі в майбутньому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гордон Браун: Розділення великих банків на менші не допоможе запобігти кризі в майбутньому

Казна та Політика
218
Розділення великих банків на менші, і їх подальше розділенням за галузями діяльності не допоможе уникнути фінансових криз в майбутньому, упевнені прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун і міністр фінансів Алістер Дарлінг.
Як повідомляють The Wall Street Journal і Financial Times, Браун і Дарлінг в середу піддали різкій критиці заяву глави Банку Англії Мервіна Кінга про те, що найбільші банки країни мають бути розділені на ті, які здійснюватимуть "корисні" операції, і ті, які стануть займатися ризикованішими операціями. Зокрема, йдеться про відділення банківських підрозділів, що займаються інвестиціями і торговельними операціями, від тих, які надають традиційні банківські послуги в роздрібному секторі.
Це, на думку глави ЦБ Великобританії, повинно допомогти країні уникнути фінансових криз в майбутньому, оскільки в економіці не буде банків настільки значних, що їх банкротство буде здатне підірвати стабільність цілої галузі.
Висловлювання М.Кінга отримали від Брауна оцінку "спрощені" і "застарілі", пише газета Financial Times.
Міністр фінансів Дарлінг також заявив, що не може бути "простих рішень" в такому складному питанні, наводить його слова The Wall Street Journal.
На думку прем'єр-міністра, проблема полягає в тому, що "банки недостатньо регулювалися у світовому масштабі". Браун зазначив, що "потрібно встановити стандарти для них в майбутньому".
Підтвердить думки прем'єр-міністра і міністра фінансів, як очікується, публікація в четвер звіту Британського управління фінансового регулювання і нагляду (FSA) про принципи регулювання найбільш крупних міжнародних фінансових інститутів.
Звіт FSA, який стане першим етапом в процесі вироблення нових принципів регулювання фінсектора Великобританії, як передбачається, пояснить, чому відділення банків, що надають послуги в роздрібному секторі, від інвестиційних підрозділів не призведе до бажаного результату і не допоможе зробити галузь стабільнішою.
У вересні FSA оголосило, що має намір вивчити питання про те, чи слід вводити обмеження на інвестиційну діяльність роздрібних банків і чи повинні в таких банків в цьому випадку бути крупніші капітали.
Обговорювані заходи розробляються в руслі загальних рішень G20. Лідери 20 найбільших економік світу домовилися на саміті в Піттсбургу, що відбувся наприкінці вересня, виробити загальні, жорсткіші вимоги до системоутворюючих фінансових інститутів, від стабільності яких багато в чому залежить стійкість всієї світової фінансової системи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас