Українські фондові майданчики знизилися у вівторок на тлі зовнішнього негативу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові майданчики знизилися у вівторок на тлі зовнішнього негативу

Фондовий ринок
98
Український ринок акцій у вівторок демонстрував зниження індексів впродовж усієї торговельної сесії. За підсумками дня індекс "Української біржі" скоротився на 1,25% - до 1567,75 пункту, індекс біржі "ПФТС" - на 0,23%, до 647,50 пункту.
Зовнішня кон'юнктура у вівторок була негативною.
Динаміка на українських майданчиках відповідала неоднозначним настроям на ключових світових торговельних майданчиках. З одного боку, вийшла позитивна корпоративна звітність Coca-Cola, Dupont і Caterpillar. В той же час США опублікували блок негативної макроекономічної статистики (число нових будівництв і дозволів на початок будівництва, а також індекс цін виробників).
Як відзначив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В’ячеслав Іванишин, внутрішній попит на фондовому ринку України слабшає, що свідчить про зменшення притоку нових грошей на ринок. При цьому низькі обсяги торгів свідчать про те, що покупці не збираються розлучатися з купленими паперами за поточними цінами.
"Ситуація неоднозначна, оскільки за відсутності притоку нових грошей ринок продовжить дрейфувати на низьких обертах", - вважає Іванишин.
На "Українській біржі" у вівторок в лідерах торгів були акції "Укрнафти" (+0,68%), які одні з небагатьох паперів, що торгуються, показали позитивну динаміку. Як відзначили експерти "ТАСК", підтримку акціям "Укрнафти" надало різке зростання нафти на світових ринках останнього тижня, а також позитивні очікування квартальної звітності компанії, які будуть опубліковані ближче до кінця місяця.
Найбільше зростання зафіксовано по акціях "Луганськтепловозу" (+4,02%), але низькі обсяги торгів по паперу не дають підстав говорити про наявність істотного до них інтересу. Найбільше падіння сьогодні показали акції машинобудівних компаній, лідер падіння - Сумське НВО ім. Фрунзе (-8,19%). Також впали акції Маріупольського заводу тяжмашу - на 6,4%, "Стіролу" - на 4,91%.
На "Українській біржі" у вівторок укладено 1007 угод на суму 34,9 млн грн.
На "ПФТС" цього дня укладено угод на суму 2,3 млн грн. У лідерах торгів були акції "Укрнафти", Єнакіївського метзаводу і "Мотор-Січі".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас