Псевдопільговиків скоро відрахують із вузів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Псевдопільговиків скоро відрахують із вузів

Казна та Політика
502
Міністерство освіти виявило перші порушення під час вступу пільговиків.
Як повідомили виданню "Сьогодні" в МОН, остаточні результати перевірки будуть озвучені через тиждень. Керівник прес-служби МОН Анастасія Клюковська розповідає, що виходячи з попередніх даних, в деякі вузи приймали дітей-сиріт, у яких була відсутня інформація про одного з батьків.
За пільгою вступали й діти чорнобильців другої категорії, хоча право на пільги мають тільки діти тих, у кого перша категорія.
"Також підозри викликали абітурієнти, які отримали право на пільговий вступ незадовго до здачі документів. Всі спірні документи, які були виявлені нашими фахівцями, передаються в правоохоронні органи. В разі порушень правил прийому вузом, МОН може зробити догану керівництву або позбавити вуз ліцензії. Що стосується псевдопільговиків, то їх відраховуватимуть", - пояснює Клюковська.
У вузах підтверджують, що псевдопільговики справді поступили.
"До нас вступала дитина з третьою групою інвалідності, у нього по документах були проблеми з опорно-руховим апаратом. Довідка була датована лютим 2009 року, - розповідає ректор Національного авіаційного університету Микола Кулик. - При цьому, коли я попередив маму про те, що на факультеті серйозні фізичні навантаження, вона відповіла, що дитина з легкістю з ними справиться. І згідно із законом ми не могли не взяти її". За словами Кулика, поки документи цього абітурієнта продовжують перевіряти, але найімовірніше, що вони підроблені.
В ГПУ підтверджують, що вже визначили можливих псевдопільговиків. "Але до закінчення перевірки ми не можемо називати імена і говорити про кількість порушників", - розповів нам прес-секретар ГПУ Юрій Бойченко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас