Таксисти готуються до всеукраїнського страйку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Таксисти готуються до всеукраїнського страйку

Казна та Політика
2211
Водії таксі вимагають зменшити податкове навантаження і скасувати постанову про додаткові відрахування до Пенсійного фонду. В той же час перевізники розробляють програму реформування таксоперевезень.
Податок, який нині платить таксист як фізична особа-підприємець, є непосильним тягарем, сказав в інтерв'ю „Німецькій хвилі” голова Асоціації профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський. Через кризу прибуток таксистів зменшився майже на 70 відсотків, грошей вистачає лише на прожиток, а податок залишився на рівні 200 гривень, додає голова асоціації. "Отже, ми вимагаємо, щоб держава скасувала додаткові стягнення, - говорить Корчинський. - Що ж до розміру податку, то він не повинен перевищувати, за нашими розрахунками, 80 гривень".
Схему розрахунку податкового навантаження для таксистів перевізники прописали в проекті концепції розвитку таксоперевезень на 2010-2012 роки, яка має лягти в основу державної програми „Таксі України”. Отже, розмір податку в ідеалі мав би залежати від кількості населення міста.
В той же час „таксист” повинен стати професією, пояснює Корчинський. У проекті стратегії розвитку враховано правове поле діяльності: ліцензування, реєстрація авто, оновлення автопарку, а також безпека пасажирів.
Доцільним було б введення так званої „картки таксиста”, де вказувалися б порушення за надання послуг, вважає Корчинський. Отримати таку картку може перевізник зі стажем водіння не менше трьох років і з рекомендаційним листом. Проект програми розвитку впродовж двох тижнів обговорюватимуть таксоперевізники інших регіонів, а вже протягом місяця проект передадуть в Держкомпідприємництва.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас