Ющенко сподівається, що Україна отримає черговий транш кредиту МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко сподівається, що Україна отримає черговий транш кредиту МВФ

Кредит&Депозит
521
Президент України Віктор Ющенко сподівається, що Україна отримає черговий транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ).
"Я сподіваюся, що здоровий глузд, включаючи поточну місію (МВФ) переможе і буде надана якісна економічна допомога в проведенні реформ", - сказав він, виступаючи на 9-у пленарному засіданні консультативної ради з питань іноземних інвестицій у вівторок в Києві.
Як повідомлялось із посиланням на прес-службу українського уряду, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко проводить переговори з місією МВФ. "На думку прем'єр-міністра України, переговори з місією МВФ йдуть конструктивно. На зустрічі Юлія Тимошенко заявила, що ситуація у фінансовому секторі непроста, але в уряду є політична воля її стабілізувати, не дивлячись на політичну складову і початок президентської кампанії", - говориться в повідомленні, поширеному у вівторок.
Восени 2008 року МВФ прийняв рішення про надання Україні кредиту stand-by в розмірі близько $17 млрд. За минулий час Україна вже отримала три транші на загальну суму майже $11 млрд. Четвертий транш у розмірі $3,8 млрд запланований на листопад, проте дехто з експертів висловлювали сумніви щодо його надання через порушення Києвом низки зобов'язань, узятих в рамках співпраці з Фондом.
Україна, зокрема, з 1 вересня повинна була підвищити ціни на газ для населення на 20%, а з 1 жовтня - і для теплокомуненерго, проте цього не сталося.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас