Український ринок акцій пішов у "боковик", завершивши понеділок негативною динамікою індексів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій пішов у "боковик", завершивши понеділок негативною динамікою індексів

Фондовий ринок
79
Після вранішнього зростання український ринок акцій знизився і пішов у "боковик", завершивши понеділок в "червоній зоні": за підсумками торгівельної сесії індекс "Української біржі" практично залишився на п'ятничних позиціях, знизившись на 0,06% до - 1587,59 пункту, індекс біржі ПФТС знизився на 0,13% - до 648,99 пункту.
"Хоча зовнішній фон і додавав оптимізму, торговці не поспішали купувати папери, торгуючи невеликими обсягами. Нерішучість зафіксована і на американських ринках, незважаючи на надто вражаюче зростання європейських індексів", - повідомила фахівець департаменту міжнародних продажів ІГ "Сократ" Валерія Коцур.
Аутсайдерами торгів серед акцій індексного кошика "Української біржі" стали папери "Укртелекому" і Укрсоцбанку. Найбільшим інтересом інвесторів користувалися акції "Укрнафти", "Центренерго" і "Мотор-Січі". Акції вагонобудівних компаній скоректувалися в ціні після п'ятничного зростання, відзначила Коцур.
В свою чергу, трейдер ІК Phoenix Capital Вадим Хоменко сказав, що такий рух українських майданчиків цілком очікуваний після п'ятничної корекції.
"Інвестори втрачають упевненість, розцінюючи нинішні ціни достатньо справедливими до фундаментальної вартості компаній. Як наслідок - потенціал зростання вичерпується, починається фіксація прибутку", - сказав він.
Хоменко додав, що про невпевненість торгів також свідчить обсяг операцій, які в понеділок склали дещо більше 30 млн грн. З них 6 млн грн. припали на біржу ПФТС, тоді як ще минулого тижня сумарні обсяги "Української біржі" і ПФТС досягали 50-60 млн грн. на день.
"Ми чекаємо, що подальші торги на цьому тижні будуть аналогічними до торгів цього дня. Єдиним імпульсом для стрімкого зростання українських фондових ринків можуть стати позитивні заяви МВФ", - прогнозує експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас