Більшість ринків акцій Азії падають через побоювання зменшення прибутків компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість ринків акцій Азії падають через побоювання зменшення прибутків компаній

Фондовий ринок
58
Торги на фондових майданчиках Азії відкрилися зниженням у понеділок після публікації квартальних результатів американської General Electric Co. котрі розчарували, японських Casio Computer Co. і Yaskawa Electric Corp., повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений АТР фондовий індекс MSCI Asia Pacific упав на 0,2% - до 119,36 пункти. З березневого мінімуму показник додав 68% завдяки поліпшенню макроекономічних показників і прибутків компаній.
Японський Nikkei 225 втратив з відкриття торгів 0,5%, австралійський S & P / ASX 200 - 0,9%.
"Причина, з якої падають ринки, полягає не в змінах тренда прибутків, а в дуже високих очікуваннях інвесторів - розчарування було неминучим", - зазначив Наотеру Тераока з Chuo Mitsui Asset Management Co.
Прибуток General Electric Co. від операцій у третьому кварталі 2009 року, котрі тривають, знизився на 51% - до $ 2,5 млрд, або 22 центів, розраховуючи на акцію. Виручка скоротилася на 20% і склала $ 37,8 млрд. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували ці показники на рівні 20 центів на акцію і $ 39,66 млрд.
Вартість акцій виробника цифрової техніки Casio, відомого, серед іншого, розробкою вологонепроникних мобільних телефонів, впала на 8,2%, тому що компанія змінила річний прогноз з прибутку на збиток.
Yaskawa Electric - виробник промислових роботів - зафіксував чистий збиток за підсумками квітня-вересня в порівнянні з чистим прибутком за аналогічний період минулого року. Папери компанії подешевшали на 2%.
Ринкова вартість Australia & New Zealand Banking Group Ltd. впала на 3,2%, тому що аналітики прогнозують більш повільне відновлення австралійської економіки, ніж очікувалося.
Акції Korea Exchange Bank втратили в ціні 5% на побоюваннях невиправданого зростання котирувань банку під час тривалого ралі.
Курс цінних паперів PetroChina підвищився на 2,2%, тому що нафтові ф'ючерси подорожчали в Нью-Йорку на 0,2% - до $ 78,695 за барель у ході електронних торгів у понеділок. Котирування акцій китайської Cnooc Ltd. піднялися на 3%, продемонструвавши найбільш швидкий ріст в рамках індексу MSCI Asia Pacific.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас