Інвестфонди в Європі зазнають багатомільярдних збитків у разі прийняття нових правил регулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестфонди в Європі зазнають багатомільярдних збитків у разі прийняття нових правил регулювання

Казна та Політика
360
Хедж-фонди і приватні інвестиційні компанії, котрі працюють на території Євросоюзу, можуть зазнати багатомільярдних збитків у вигляді втраченого доходу на вкладений капітал в тому випадку, якщо запропоновані Єврокомісією нові правила їх роботи будуть прийняті, повідомила газета Financial Times із посиланням на дослідження, проведене на замовлення Британського управління фінансового регулювання і нагляду (FSA).
Дослідження, проведене приватним консалтинговим агентством Charles River Associates, стало першим офіційним і незалежним аналізом нових правил в цій сфері, яке було замовлено фінрегулятором країни-члена ЄС.
В 117-сторінковому звіті зазначається, що лише пенсійні фонди зіткнуться зі зниженням доходу на вкладений капітал на 1,4 млрд євро на рік, або на 0,05%.
У випадку якщо інвестиційні фонди, котрі зараз працюють в Європі, але зареєстровані за її межами, побажають перенести свої штаб-квартири в ЄС, їм доведеться витратити 3,2 млрд євро єдиноразово, аби привести свій бізнес у відповідність із правилами ЄС. Крім того, щорічні витрати інвесткомпаній зростуть на 311 млн євро. Ці витрати не враховують коштів, необхідних на сплату послуг банків-кастодіанів і депозитаріїв, які можуть призвести до зниження щорічного доходу на вкладений капітал ще на 50 базисних пунктів.
Втім, FSA визнає, що нові правила матимуть оздоровлюючий вплив на фінансову систему Європи, оскільки сприяють більшій прозорості.
Першочергові плани із впровадження нових правил з'явилися в квітні цього року і піддалися тоді суворій критиці з боку хедж-фондів і приватних інвестиційних компаній, більшість яких розташована у Великобританії.
Це, проте, ніяк не вплинуло на рішучість Брюсселю запровадити обмеження. Новий доопрацьований варіант повинен з'явитися в кінці грудня.
Директиви зажадають від менеджерів хедж-фондів реєструватися у інрегуляторах ЄС, а також перевести значну частину операцій з офшорних зон. Крім того, інвестфонди будуть вимушені виконувати жорсткі вимоги до капіталу і дотримуватись встановленого співвідношення між власним капіталом і позиковим. Все це, на думку критиків проекту, може призвести до того, що багато альтернативних фондів залишать Європу.
В цілому, зазначається в дослідженні Charles River Associates, 40% всіх хедж-фондів і 35% приватних інвесткомпаній світу не відповідатимуть новим вимогам Євросоюзу.
Раніше повідомлялося, що найбільші британські хеджеві фонди попередили міністерство фінансів країни про те, що вони можуть бути вимушені відмовитися від бізнесу в Європі, якщо в проект загальноєвропейської директиви про регулювання цього сектора не будуть внесені радикальні зміни.
Деякі компанії, переважно ті, які розташовані на Кайманових островах, що є володінням Великобританії, вже почали готуватися до передислокації до Швейцарії, у випадку якщо проект директиви не буде змінений. Частина хедж-фондів може перебазуватися до Нью-Йорка.
Єврокомісія збирається встановити обмеження на залучення хедж-фондами і деякими іншими інвесткомпаніями позиковихкоштів. При цьому нове регулювання наказуватиме враховувати багато дериватів як позикові кошти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас