Грінспен: США необхідно розглянути можливість розділення крупних банків на частини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен: США необхідно розглянути можливість розділення крупних банків на частини

Казна та Політика
323
Регулюючі органи США мають розглянути можливість розділення крупних фінансових інститутів країни, які зараз є "дуже великими, щоб їх збанкротити", вважає екс-глава Федеральної резервної системи Алан Грінспен.
Такі банки отримують приховані субсидії, що дозволяють їм залучати кошти за нижчими ставками, оскільки інвестори упевнені в тому, що уряд завжди бере участь в гарантуванні їхніх зобов'язань, відзначив він. Це обмежує конкуренцію і створює небезпеку фінансовій системі, наводить його слова агентство Bloomberg.
"Якщо вони дуже великі, щоб їх збанкротити, то вони надмірно громіздкі. У 1911 році ми розділили Standard Oil - і що трапилося? Окремі частини стали дорожчими, ніж ціла компанія. Можливо, саме це нам і треба зробити", - сказав Грінспен.
Він заявив, що хоча "реальне довільне розділення організацій на декілька різних за розміром" суперечить його філософським переконанням, але щось має бути зроблене для розв’язання проблеми з дуже крупними банками, банкротство яких може піддати загрозі всю фінансову систему країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас