Житловий квартал у Фінській затоці обійдеться в мільярд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житловий квартал у Фінській затоці обійдеться в мільярд доларів

Нерухомість
326
Обсяг інвестицій в реалізацію проекту з будівництва житлового кварталу на майбутніх намивних територіях в акваторії Фінської затоки оцінюється в мільярд доларів.
Як повідомляє "Інтерфакс", про це журналістам заявив губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко.
Матвієнко відзначила, що через дефіцит землі під забудову в майбутньому місто повинен активно освоювати і забудовувати прибережні зони, а також намивати нові території у Фінській затоці.
При цьому губернатор відзначила, що Петербург історично розвивався за рахунок намивних територій, у тому числі й у радянські часи.
Як повідомлялося раніше, у вересні Матвієнко звернулася в Раду Федерації, що має повноваження зі зміні кордонів суб'єктів РФ, із пропозицією приєднати до міста частину акваторії Фінської затоки для реалізації великого інвестиційного проекту "Новий берег", що припускає створення намивним способом великої земельної ділянки.
Глава комітету з регіональній політиці Ради Федерації Рафгат Алтинбаєв заявляв, що рішення з цього питання буде прийнято після того, як свої висновки Раді Федерації нададуть профільні міністерства та відомства. При цьому сенатор сказав, що комітет має намір підтримати цю ініціативу.
Газета "Комерсант" писала, що проект за назвою "Новий берег" передбачає намив території площею 350-400 га, рекультивацію прибережних земель, будівництво житла, соціальних об'єктів (дитсадки, школи, поліклініки, спорткомплекси), ділових і торгово-розважальних центрів. Збільшувати берег передбачається в районі Лисого Носа, де знаходиться дорога земля і розвинено котеджне будівництво.
Видання відзначало, що у звіті Матвієнко до ради Федерації говорилося, що проект уже викликав інтерес низки російських компаній, які мають відповідні фінансові та організаційні ресурси.
За даними ЗМІ, генеральний план розвитку Санкт-Петербурга до 2025 року в цілому припускає намив 800-1000 га землі в акваторії Фінської затоки.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас