"Нафтогаз" вважає, що "нагнітання істерії" навколо нього є спробою використовувати НАК у політичному протистоянні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" вважає, що "нагнітання істерії" навколо нього є спробою використовувати НАК у політичному протистоянні

Енергетика
186
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" вважає, що "нагнітання істерії" навколо неї є спробою використовувати компанію в політичному протистоянні.
Про це сказано в заяві НАК, поширеній її прес-службою. "Нафтогаз України" допускає, що певні політичні кола роздратовані успіхами компанії в процесі проведення реструктуризації боргових зобов'язань НАК "Нафтогаз України". Згода більшості кредиторів на умови НАК "Нафтогаз України" свідчить про довіру іноземних інвесторів до компанії та її майбутнього розвитку", - сказано в заяві "Нафтогазу".
НАК також підкреслює, що висловлювання місцевих політиків щодо "катастрофічного" фінансового стану компанії завдають прямої шкоди її діяльності, оскільки вводять в оману іноземних інвесторів і можуть украй негативно позначитися на процесі реструктуризації боргових зобов'язань НАК "Нафтогаз України".
В зв'язку з цим компанія закликає політиків усіх рівнів до конструктивної роботи і сприяння розвитку національної нафтогазової компанії.
Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" запропонувала кредиторам реструктуризувати борг по облігаціях на 500 млн дол., випущених в 2004 р. на 5 років. Цінні папери з прибутковістю 8,125% з погашенням 30 вересня 2009 р. запропоновано було поміняти на нові, гарантовані державою, з терміном погашення в 2014 р. і прибутковістю 9,5%. Уряд України дозволив Міністерству фінансів видати державну гарантію по зобов'язаннях компанії в разі домовленостей з кредиторами. Реструктуризацію боргу національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" підтримали 92% кредиторів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас