Єврокомісія зацікавлена у вступі Білорусії до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія зацікавлена у вступі Білорусії до СОТ

Казна та Політика
183
Єврокомісія зацікавлена у вступі Білорусії до Світової організації торгівлі, повідомив глава представництва ЄК в Мінську Жан-Ерік Хольцапфель.
"Є питання по СОТ: Білорусія не є її членом. У якийсь момент для розвитку наших стосунків з Білорусією їй потрібно було б вступити до СОТ", - сказав він на брифінгу в Мінську в четвер.
Глава представництва нагадав, що Білорусія створює Митний союз із Росією та Казахстаном, і ці три країни заявляли про наміри вести спільні переговори щодо вступу до СОТ.
"Ми сподіваємося на їх хороше просування. Ми вважаємо, що вступ до СОТ був би важливим для всіх", - додав Хольцапфель.
За його словами, Білорусія проінформувала Єврокомісію про участь у створенні Митного союзу і наміри координувати свою роботу зі вступу до СОТ з партнерами по Митному союзу.
Він відзначив, що залишається можливість вступу до СОТ як "трійки", так і ведення переговорів окремо, але на основі скоординованої позиції.
Крім цього, європейський дипломат вказав на певний прогрес у виконанні Білорусією п'яти вимог ЄС для двосторонньої співпраці.
"Ми відзначаємо деякий прогрес в Білорусії по цих напрямах, але чекаємо більшого", - сказав Хольцапфель.
За його словами, прогрес Білорусії в п'яти основних напрямах є необхідною умовою, щоб угода про партнерство і співпрацю з ЄС була швидко розморожена.
"Ми зможемо працювати над угодою про вільну торгівлю і асоціативними угодами", - продовжив Хольцапфель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас