Азіатські акції дорожчають 3-ю сесію поспіль на оптимізмі відносно прибутків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські акції дорожчають 3-ю сесію поспіль на оптимізмі відносно прибутків

Фондовий ринок
61
Фондові ринки Азії ростуть у четвер третю сесію підряд на оптимізмі інвесторів відносно корпоративних прибутків, що зміцнився після того, як результати американського банку Jpmorgan перевершили очікування і південнокорейський виробник сталі Posco поліпшив прогнози, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс АТР MSCI Asia Pacific підвищився на 1,5% з відкриття торгів - до 121,77 пункту. C березневого мінімуму показник набрав 73%.
Японський індекс Nikkei 225 додав 2,1% слідом за ростом котирувань акцій чипмейкера Elpida і виробника побутової електроніки Panasonic.
Південнокорейський Kospi піднявся на 0,6%, австралійський S&P/ASX 200 - на 0,9%. Зростання відзначається на всіх відкриті для торгів ринках Азії.
"Інвестори вкладають більше грошей в акції, передбачаючи подальше поліпшення економічних даних і корпоративних прибутків", - відзначив представник Mitsubishi UFJ Asset Management Co. у Гонконзі Мітія Томіта.
Jpmorgan за підсумками третього кварталу 2009 року збільшив чистий прибуток в 6, 8 рази - до $3,588 млрд, або $0,82 розраховуючи на акцію, у порівнянні з $527 млн, або $0,09 на акцію, отриманих за аналогічний період минулого року.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували чистий прибуток банку на рівні $0,51 на акцію при виторзі в $25,13 млрд. Респонденти Thomson Reuters оцінювали прибуток у середньому в $0,52 на акцію.
Котирування акцій провідного японського банку Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. піднялися на 2,3% на очікуваннях росту прибутковості в банківському секторі. Третій банк Японії за величиною ринкової капіталізації Mizuho Financial Group Inc. збільшив ціну акцій на 1,1%.
"Новини зі США, зокрема, про такі компанії як Jpmorgan, поліпшують настрох, і банки, імовірно, стануть основою для повернення інвесторів на ринок" акцій, стверджує глава Daiwa Securities Кадзухіро Такахасі.
Найбільша металургійна компанія Південної Кореї Posco збільшила прогноз прибутку за підсумками поточного року на 23% чекаючи росту попиту на сталь. Вартість паперів Posco виросла в четвер на 4,5%.
Ціна паперів найбільшого виробника чипів пам'яті в Японії Elpida Memory Inc. збільшилася на 4,5%, тому що компанія зафіксувала операційний прибуток вперше за 8 кварталів. За попередніми даними, опублікованим у четвер, операційний прибуток Elpida у третьому кварталі склала 500 млн ієн ($5,6 млн) у порівнянні зі збитком у розмірі 24,5 млрд ієн за аналогічний період минулого року.
Курс акцій австралійської нафтової групи Woodside Petroleum піднявся на 2,3% після злету цін на нафту до максимуму за рік. Найбільша нафтовидобувна компанія Японії Inpex Corp. додала з відкриття торгів 2,6%. Нафтові ф'ючерси торгуються в Нью-Йорку вище $75 за барель другий день підряд.
Папери Panasonic подорожчали на 2,6%, тому що Credit Suisse підвищив оцінку її акцій з "нейтральної" до "вище ринку", порахувавши поточні котирування занадто низькими з урахуванням сильного балансу компанії
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас