Мінекономіки і Мінпромполітики мають намір перевірити дотримання підприємствами ГМК умов меморандуму з Кабміном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки і Мінпромполітики мають намір перевірити дотримання підприємствами ГМК умов меморандуму з Кабміном

Енергетика
141
Міністерство економіки і Міністерство промислової політики мають намір перевірити дотримання підприємствами гірничо-металургійного комплексу умов меморандуму, який було укладено з Кабінетом Міністрів.
Про це на нараді щодо балансового розподілу сировини в гірничо-металургійному комплексі повідомив директор департаменту розвитку секторів економіки Мінекономіки Олег Пендзін.
"Меморандум дав преференції металургам за рахунок природних монополістів: залізниці, енергетиків, газівників. А вони звертаються зі скаргами, що металурги продовжують продавати на внутрішній ринок по цінах вище експортних. Тому Мінекономіки і Мінпромполітики найближчим часом визначаться з виконанням меморандуму і виключать з нього підприємства, що не виконують його", - сказав він.
Заступник міністра промислової політики Володимир Севернюк уточнив, що претензії є до Єнакіївського металургійного заводу (ЄМЗ, Донецька область).
"Як можна розглядати в меморандумі позитивно питання по Єнакієво, якщо він не дає прейскурант?" - запитує він.
За словами Севернюка, ЄМЗ не надає в Мінекономіки інформацію про ціни на продукцію на внутрішньому ринку.
Як повідомляло агентство, в жовтні 2008 року Кабмін підписав меморандум про взаємодію з підприємствами ГМК і хімпрому, в якому узяв на себе зобов'язання ввести мораторій на підвищення тарифів на електроенергію і залізничні вантажоперевезення для цих підприємств.
Ці положення були оформлені Кабміном у постанові №925 у вигляді рекомендацій НКРЕ і Мінтрансу, які вони виконали.
Строк меморандуму закінчився із закінченням 2008 року, проте дія положень постанови №925 щодо мораторію була продовжена до 2010 року.
При цьому Кабмін має намір продовжити його і далі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас