Дизайн нової британської монети розробила дев'ятирічна дівчинка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дизайн нової британської монети розробила дев'ятирічна дівчинка

Казна та Політика
505
Дев'ятирічна дівчинка з Брістоля стала першою дитиною, яка створила дизайн британської монети. Малюнок Флоренс Джексон, що зображає стрибуна у висоту, буде представлений на монеті у 50 пенсів, яка вийде в обіг наступного року.
Дівчинка перемогла 17.000 інших претендентів, вигравши конкурс Blue Peter, який присвячений Олімпійським іграм 2012 року в Лондоні.
"Було дивно бачити, як мій малюнок перетворюється на монету. Я не можу діждатися, аби відчути цю монету в своїй кишені. Я така схвильована. Це був справжній сюрприз. Ніколи раніше я не приймала участі в конкурсі Blue Peter, але завжди дуже хотілося, тому що я люблю малювати", - зізналася Флоренс кореспондентові агентства новин.
Обраний нею мотив із стрибком у висоту є першим в серії з офіційно затверджених 29 сюжетів. Саме стільки видів монет 50-пенсів карбуватимуть на честь Олімпійських Ігор.
На церемонію карбування першої монети в Королівський монетний двір окрім самої Флоренс були запрошені олімпійський золотий медаліст Деніз Люіс і організатор конкурсу Blue Peter Енді Акінволер.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас