Український ринок акцій у вівторок зкоригувався вниз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у вівторок зкоригувався вниз

Фондовий ринок
184
Український ринок акцій у вівторок продемонстрував корекцію з основних ліквідних паперів, внаслідок чого індекс "Української біржі" знизився на 1,45% - до 1569,03 пункту, а індекс біржі "ПФТС" зберіг свої позиції, закрившись незначним зростанням на 0,25% - до 651,14 пунктів.
"Корекція на ринку акцій у вівторок викликана тим, що акції сильно перегріті попереднім ралі. Крім того, спостерігається невпевненість на європейських майданчиках, які втратили за день 1-2%", - прокоментував агентству "Інтерфакс-Україна" ситуацію старший аналітик інвестиційної компанії Phoenix Capital Андрій Нестерук.
Водночас, експерт зазначив, що ціна на нафту знаходиться на високому рівні, що символізує стабільний попит на сировинні товари. "Ми чекаємо, що ціна нафти надасть підтримку українському фондовому ринку в короткочасній перспективі і не дозволить акціям значно просісти найближчими днями", - сказав Нестерук.
Серед сприятливих чинників внутрішнього новинного тла, експерт виділив зміцнення гривні до 8,27 грн/1$. "Сильна гривня також підтримає вітчизняний фондовий ринок найближчими днями", - вважає Нестерук.
Як зазначив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, поточний настрій гравців показує, що падіння українського ринку може початися в разі істотного погіршення світової кон'юнктури.
"Поки що негативні дані зі світових ринків вітчизняними гравцями ігноруються, а позитивні - відіграються з підвищеним ентузіазмом", - констатує аналітик.
На "Українській біржі" у вівторок велика частина акцій, що торгувались, показала зниження: найбільше падіння з акцій ЛуАЗа (-8,13%), Маріупольського важмашу (-6,98%) і Стаханівського вагонобудівного заводу (-6,35%). Зростання продовжили акції "Укрнафти" (+0,43%) і Райффайзен Банку Аваль (+2,98%), проте торги акціями банку були припинені о 15:00.
На "Українській біржі" у вівторок укладено 1805 операцій, торговий обіг склав 40,2 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС у вівторок в лідерах торгів були акції "Мотор-Січі" (+6,72%), Єнакіївського метзаводу (-2,69%) і "Укрнафти" (+0,53%).
На "ринку котирувань" ПФТС у вівторок укладено 24 операції на суму 1,3 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС цього дня в лідерах торгів акції "Укрнафти" (+1,18%), "Центренерго" (-0,09%) і Єнакіївського метзаводу (-3,13%).
На "ринку заявок" ПФТС укладено 145 операцій на суму 4,4 млн грн.
Як повідомив агентству директор департаменту продажів і трейдингу інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Шнір, на ринку українських єврооблігацій у вівторок зберігалася невисока торговельна активність.
"Попитом користувався весь спектр суверенних випусків. У корпоративному сегменті інвестори виявляли цікавість до паперів "Азовсталі". Ціни з бондів переважно залишалися на рівні торговельної сесії п'ятниці, 9 жовтня", - відзначив експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас