Британський забудовник Berkeley судиться зі своїми клієнтами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський забудовник Berkeley судиться зі своїми клієнтами

Нерухомість
247
Третій за розмірами ринкової вартості британський забудовник Berkeley Group Holdings Plc судиться зі своїми колишніми клієнтами, які допустили дефолт за контрактами, укладеними на піку ринку нерухомості, повідомляє Bloomberg.
Berkeley направив до суду позови проти принаймні п'яти клієнтів, які не змогли виконати умови раніше укладених контрактів, підписаних ними в 2007 році. Компанія намагається відсудити від 25 тис. фунтів стерлінгів ($39,5 тис.) до 100 тис. фунтів у кожного з колишніх клієнтів, які вже втратили депозити на суму в 10% від вартості нерухомого майна.
Згідно з цими договорами, клієнти Berkeley поклали на депозити до двох років певну суму грошей (10% вартостей) за ще не добудовані квартири. Взамін їм гарантували покупку за заздалегідь обговореною ціною. Що стосується іпотечного кредиту на придбання житла, то зазвичай за ним звертаються за півроку до фактичного моменту придбання. Отже, депозити були покладені в банк набагато раніше. А потім настала кредитна криза.
Більшість банків припинили видачу іпотеки на більш ніж 75% від вартості нерухомості. Це складає відчутну різницю, деколи понад 150 тис. фунтів, між ціною об'єкту нерухомості й іпотекою.
Ще близько 40 осіб отримали від компанії повідомлення, що вона може подати на них судовий позов у межах від 200 тис. до 550 тис. фунтів стерлінгів. Це люди віком від 27 до 60 років, включаючи суддів і економістів. При цьому ніхто з них не мав наміру купувати житло із спекулятивними цілями.
Покупці, які не виконають своїх зобов'язань за контактами, втратять свої депозити. Крім того, Berkeley може подати позов на стягнення різниці між раніше зафіксованою сумою в контракті й тією, яку компанія отримає при перепродажу цієї квартири.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас