Литвицький: Зростання в агросекторі пом'якшить падіння ВВП України у 2009 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвицький: Зростання в агросекторі пом'якшить падіння ВВП України у 2009 році

Аграрний ринок
350
Вплив позитивних тенденцій в агропромисловому секторі пом'якшить падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2009 р., вважає керівник групи радників глави Національного банку України (НБУ) Валерій Литвицький.
"Схоже, сільськогосподарське виробництво залишиться єдиною галуззю цього року, динаміка якої не вийде з позитивної зони. Ще в серпні із цього приводу були сумніви. Але вже у вересні висхідний тренд повернувся, і за підсумками січня-вересня було зафіксовано зростання на 3,3%. Це може бути доповнено іншими позитивними макроіндикаторами", - сказав він 12 жовтня.
Радник голови НБУ зазначив, що позитивний результат в сільському господарстві досягнутий, не дивлячись на високу базу порівняння.
На його думку, у фінальній частині року динаміка ВВП підтримуватиметься за рахунок ефекту бази порівняння і за рахунок вірогідного сезонного пожвавленням в торгівлі.
При цьому він підкреслив, що вересневе пожвавлення зростання цін в промисловості дозволяє передбачати підвищення ділової активності в минулому місяці, що покращує перспективи уповільнення спаду в економіці.
"Економіка цього року не вийде з рецесії, але падіння буде явно меншим, ніж максимум в 1994 р. (падіння - 22,9%). Спад буде в двозначному вимірі, але значно не відрізнятиметься від позначки12-13%", - резюмував Литвицький.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас