Український ринок акцій почав тиждень ростом на позитивних настроях інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій почав тиждень ростом на позитивних настроях інвесторів

Фондовий ринок
126
Український ринок акцій у понеділок продовжив ралі, продемонструвавши стрімке зростання індексів провідних фондових площадок: "Української біржі" - на 6,18%, до 1592,14 пункту, "ПФТС" - на 5,23%, до 649,54 пункту.
Як відзначив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупі "ТАСК" Вадим Ємець, фундаментальних факторів для настільки значного росту українських фондових індикаторів не було.
За його словами, загальний позитивний ефект на ринок зробила інформація щодо планів ВАТ "Мотор-Січ" щодо введення в експлуатація заводу в російському м.Дубно (Московська обл.) і прогнозів отрмання прибутку цього підприємства на рівні 250-260 млн грн в 2009 році.
Крім того, Ємець відзначив позитивний вплив перегляду прогнозу із зниження світового споживання сталі з 14,1% до 8,6%, який було опубліковано Всесвітньою асоціацією виробників стали (World Steel Association).
Зовнішнє тло, за словами аналітика, у понеділок також сприяло росту українських фондових площадок. "Сировинні ринки в понеділок продемонстрували зростання на підтримці ослаблення долара до євро. Європейські та російські фондові площадки до закриття українських торгів також демонструють значну позитивну торговельну динаміку. Торговельні площадки США показують помірне зростання напередодні виходу звітності за третій квартал з деяких компаній", - сказав Ємець.
Трейдер інвесткомпанії Phoenix Capital Вадим Хоменко у свою чергу відзначив агентству, що оптимізму інвесторам на світових, а слідом за ними й на українських, площадках додала опублікована звітність Royal Philips Electronics, яка перевершила очікування аналітиків.
За словами Хоменко, основними драйверами сьогоднішнього росту стали акції "Укрнафти" (+10,38%), "Укртелекому" (+17,86%) і ЛуАЗу (+11,89%, усі - на "Українській біржі). На думку експертів Phoenix Capital, акції "Укрнафти" ростуть на очікуваннях рішення про виплату дивідендів (збори акціонерів відбудеться 27 листопада). Продовження росту акцій "Укртелекому" експерти пов'язують зі стратегічними портфельними інвесторами, які виявили цікавість до цього паперу ще минулого тижня.
"Ми вважаємо, що потенціал для такого значного росту вичерпується, і подальші торги на цьому тижні не будуть настільки впевненими", - прогнозують в Phoenix Capital.
У той же час старший брокер "Альтана Капітал" Олексій Рєпін вважає, що в найближчі дні увага гравців буде прикута до звітностей американських компаній за третій квартал 2009 року. "Протягом тижня відзвітуються чотири найбільших американських банки (Citigroup, JP Morgan, Goldman&Sachs й Bank of America), що може зробити найбільш сильний вплив не тільки на світовий ринок, але й на вітчизняний, насамперед, через акції банків. Передбачається, що банкам, як й у попередні квартали, вдасться продемонструвати результати, що перевершують очікування ринку", - сказав Рєпін.
На "Українській біржі" у понеділок лідерами за обсягами торгів стали акції "Укрнафти" - укладені 237 угоди на 6,6 млн грн., "Мотор-Січі" - 101 угода на 3,3 млн грн, "Укртелекому" - 109 угод на 3,1 млн грн.
На "Українській біржі" укладено 1,462 тис. угод на 33,1 млн грн.
На "ПФТС" у цей день лідерами торгів стали акції "Укрнафти" (2,2 млн грн), "Центренерго" (1,5 млн грн), "Азовсталі" - 511,0 тис. грн.
На "ПФТС" обсяг торгів склав 19,7 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас