Уряд Німеччини схвалив надання держгарантій по кредитах Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Німеччини схвалив надання держгарантій по кредитах Opel

Фондовий ринок
174
Комісія уряду Німеччини, за неофіційними даними, схвалила надання держгарантій по кредитах для Opel на суму 4,5 млрд євро.
Як повідомляє Reuters з посиланням на німецькі ЗМІ, урядова комісія не знайшла ніяких заперечень проти структури угоди, запропонованої консорціумом канадсько-австрійського виробника автокомпонентів Magna і Ощадбанку Росії.
Передбачається, що офіційний документ по держгарантіях для Opel буде затверджений, як тільки новий уряд ФРН вступить на посаду слідом за парламентськими виборами, що відбулися минулого місяця.
Нагадаємо, що американський автоконцерн General Motors схвалив продаж 55% акцій свого європейського підрозділу Opel консорціуму Magna-Сбербанк. Нові господарі Opel заявили про намір інвестувати в компанію 500 млн євро, але також запитали від уряду Німеччини гарантій по кредитах для реструктуризації збиткового автовиробника.
Німецька влада запропонувала пакет гарантій для Opel обсягом 4,5 млрд євро. Держдопомога Opel викликала питання у антимонопольних органів ЄС: Єврокомісія попередила, що Берлін не повинен пов'язувати держпідтримку з питанням збереження робочих місць в Opel.
Magna планує скоротити близько 10,5 тис. робочих місць Opel в Європі, при цьому на німецькі заводи припаде лише 4 тис. скорочень. Основних втрат зазнають заводи Opel у Великобританії, Іспанії, Бельгії та Польщі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас