WSJ: Падіння вартості долара продовжиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WSJ: Падіння вартості долара продовжиться

Валюта
15765
Падіння вартості долара, швидше за все, продовжиться на цьому тижні, що відобразить все більше зацікавлення до активів за межами США й позицію американської влади, яка не бажає стримувати зниження курсу нацвалюти, пише газета The Wall Street Journal.
Упевненість у відновленні світової економіки знизила привабливість долара як "надійної гавані", разом з тим динаміка облікових ставок центробанків світу заохочує використання долара як коштів фінансування угод з більш ризикованими валютами.
Заяви світових лідерів і міжнародних фінансових організацій занадто стримані, щоб зупинити обвал долара, зазначає WSJ.
З огляду на довгий список негативних факторів, аналітики Barclays Capital заявляють: "Дивно, що курс долара дотепер не впав нижче".
Курс євро до 13:10 у понеділок не змінився в порівнянні з рівнем на закриття торгів у п'ятницю в Нью-Йорку й склав $1,4732. Вартість ієни до долара знизилася до цього часу до 90,27 ієни з 89,78 у п'ятницю.
Аналітики очікують, що на цьому тижні американська нацвалюта буде торгуватися в діапазоні від $1,47 до $1,50 за євро і від 87,5 до 91 ієни за долар.
"Ми досі не можемо знайти позитиву для долара на цьому ринку", - зазначають аналітики Barclays, які прогнозують "широкомасштабну слабкість долара" на наступному тижні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас