ФДМ направив Державному казначейству необхідну документацію для повернення застави учасникам конкурсу із продажу ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ направив Державному казначейству необхідну документацію для повернення застави учасникам конкурсу із продажу ОПЗ

246
Фонд державного майна направив Державному казначейству необхідну документацію для повернення застави учасникам конкурсу із продажу Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область). Про це повідомив представник ФДМ.
"У лічені дні після визнання конкурсу таким, що не відбувся, ми передали всю необхідну документацію для повернення станових платежів у Держказначейство", - зазначив представник фонду.
Він додав, що ФДМ безпосередньо не одержує й не перераховує коштів при продажі або оренді держмайна, оскільки всі подібні платежі здійснюються через Держказначейство.
Представник фонду зазначив, що йому невідома інформація про причини затримки Держказначейством повернення станових платежів, і підкреслив, що раніше подібну процедуру ФДМ й Держказначейство здійснювали неодноразово.
За його інформацією, Держказначейство заставу повернуло тільки компанії "Азот-Сервис" (Росія), у той час як українські учасники конкурсу ("Нортіма" і Фрунзе^-Флора") коштів поки не одержали. Відповідно до нормативної бази ФДМ, строк повернення станових сум учасником конкурсу минув 9 жовтня.
Як повідомлялося, у проведеному 29 вересня аукціоні із продажу ОПЗ перемогла компанія "Нортіма" (одним з акціонерів якої є співвласник Приватбанку Ігор Коломойский), запропонувавши за підприємство 5 млрд гривень при стартовій ціні 4 млрд гривень; сума конкурсної застави становила 400 млн гривень.
Однак ФДМ, посилаючись на рішення конкурсної комісії, відмовився визнати "Нортіму" переможцем, аргументуючи це підривом у результаті політичних заяв і судових оскаржень інтересу до об'єкта, що призвело до заниженої, на його думку, ціни продажу.
Крім того, і ФДМ і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко підозрюють учасників конкурсу ("Нортіму", а також афілійовані з "Газпромом" і Костянтином Григоришиним компанії) у змові.
"Нортіма" має намір оскаржити це рішення в суді та примусити ФДМ оформити продаж ОПЗ за підсумками проведеного конкурсу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас