США й надалі продовжують втрачати робочі місця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США й надалі продовжують втрачати робочі місця

537
Глава Федерального резервного банку Сент-Луїсу Джеймс Баллерд, хоча й відзначає, що рівень безробіття в країні вирівнюється, проте стверджує, що вона, як і раніше, може досягти двозначних цифр, повідомляє Bloomberg. За його словами, ринок праці дуже слабкий. "Мене також турбує, що ми продовжуємо втрачати робочі місця. Ми б хотіли, щоб зміна числа робочих місць поза аграрним сектором стала позитивною до кінця року. Я не знаю, чи вдасться цього досягти, чи ні", - сказав Дж.Баллерд.
Втім вважається, що фактор високого безробіття, яке зараз складає 9,8%, буде важливим стримуючим фактором при прийнятті американським ЦБ рішення про підвищення процентних ставок.
Федеральний резерв має подвійний мандат - підтримка цінової стабільності та збереження максимально можливого числа робочих місць.
Дж.Баллерд, згідно з інформацією MarketWatch, висловив також стурбованість тим, що громадськість не до кінця усвідомлює ризик прискорення інфляції. Згідно з поширеною точкою зору, високий рівень невживаних резервів в економіці зводить до нуля загрозу прискорення інфляції в середньостроковій перспективі, навіть попри величезні грошові вливання в економіку.
Глава ФРБ Сент-Луїсу вважає, що знизивши ставки до нуля, ЦБ втратив можливість давати ринку сигнали про зміну своєї політики, при цьому програма Федерального резерву з покупки облігацій має тільки загальну граничну суму і не коректується залежно від інформації про стан економіки.
В цілому, на думку багатьох спостерігачів, керівники Федеральної резервної системи зараз розходяться в думках про те, як і коли починати посилювання монетарної політики, наскільки швидко необхідно реалізувати exit strategy.
Американський центробанк утримує ставку в цільовому діапазоні від 0% до 0,25% річних з грудня минулого року. У 2008 році ставка була понижена 7 разів.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас